Koriandr setý – Rau mùi [zau muj]

Koriandr setý je jeden z nejčastěji používaných bylin ve vietnamské kuchyni. V kuchyni využijete všechny části byliny, listy, stonky a i důkladně očištěné kořeny. Listy jsou tvarem podobné hladkolisté petrželi. Často je součástí bylinkového koše na stolech pouličních/chodníkových podniků a restaurací. Je výrazně aromatická, některým lidem připomíná saponát či mýdlo. Koriandr se podává syrový k grilovanému vepřovému Bún chả, rýžovým „palačinkám“ Bánh cuốn, nebo ho určitě objevíte ve většině polévek s plochými rýžovými nudlemi typu Phở a ve většině nesmažených závitků Nem cuốn. Je prakticky univerzální zeleninou do vietnamské kuchyně. 

Léčivé účinky: podporuje tvorbu žaludečních šťáv, příznivě ovlivňuje trávení, tlumí žaludeční křeče, obklady z koriandru pomáhají při revmatických potížích a mírnění otoků kloubů.

Přidávání koriandru do jídla je  pro organismus přírodní diuretikum. Tato bylina podpoří vylučování toxinů v moči. Z tohoto důvodu, ale také přispívá k pomoci očistit tělo.