V tomto kurzu se naučíme dále zpracovávat, některé již známé, suroviny do nových pokrmů. Kurz je koncipovaný spíš do rychlých, všedních jídel, které stihnete uvařit během 30 min a které se jí společně s rýží. Jsou to omeleta s vepřovým masem (trứng tráng thịt), smažené tofu plněné masem (đậu phụ nhồi thịt), restované čínské želení (cải xào). Kromě třech výše zmíněných jídel se naučíme Bánh Gối (závin), který se dá jíst jako snack nebo jako předkrm při velké oslavě. Pořád platí: co si uvaříte, to si taky sníte a co nesníte, to si vezmete domů.

Vaření trvá 3 hodiny. Pak si společně můžeme sednout na drink a povídat si o všech věcech týkajících se Vietnamu, které vás zajímají.
Počet účastníků je omezen. Maximálně 10 osob na jeden kurz.

Máte zájem o kurz vaření, sledujte naše budoucí termíny v sekci AKCE.
Do předmětu napište kurz vaření 2.
Těšíme se 🙂

KDO VÁS BUDE PROVÁZET KURZY VIETNAMSKÉ KUCHYNĚ?

* Jmenuji se LONG TRAN , jsem Vietnamec a jsem spoluzakladatel Ô-Kén-Ka. Pod tímto názvem prezentujeme kvalitní vietnamskou kuchyni v takové podobě, v jaké jsme vyrůstali. Víc než polovinu života žiji v České republice, ale měl jsem štěstí, že v dětství jsem mohl prozkoumat gastro-kulturu ze severního Vietnamu. Když si řeknu, že jídlo v srdci Hanoje jsou skvělá, tak jídlo od mé matky jsou o dva stupně lepší. Postupem času, se o ní zajímám tím dál tím více a své poznatky bych se chtěl podílet i s Vámi. Prezentoval jsem svá jídla na různých festivalech a pokaždé mě potěšilo, když mi lidi sdělili, že měli možnost ochutnat mé jídlo. Snažím se, abych pokaždé přiblížil lidem odlišný pokrm, a zároveň, aby lidi nebyli pořád ve stereotypu.

*Jmenuji se THUY NGUYEN, ale říkejte mi Twí (líp se to vyslovuje ;D). Jsem Vietnamka a studentka VUT Brno. Kromě studia ráda prezentuju vietnamskou kulturu lidem ve svém okolí. Miluji jak asijská, tak i evropská jídla. S gastro-kulturou jsem se poprvé seznámila při práci v restauraci Pavillon, kde vaří známý šéfkuchař Jan Kaplan, který je mimo jiné též milovníkem vietnamské kuchyně. Mám zkušenosti s gastronomií, miluji Vietnam… Teď to jen zkombinovat a je to! Díky ZaseRýže mohu teď svoji zemi představit více lidem, kteří mají stejné zájmy! Už se na Vás těším!

Co na to říkáte?