Postupy

0/0 postupů
  1. Oloupeme česnek a rozmačkáme do malé misky, kam pak nalijeme ocet a necháme odležet.
  2. Kedlubny a mrkve oloupeme a pak nastrouháme. Následně osolíme a pořádně promačkáme. Zbavíme se tak pachutě z kedlubny.
  3. Promačkanou zeleninu pak umyjeme vodou a tím se zbavíme soli. Znova promačkáme a zbavíme se přebytečné vody.
  4. Následně přidáme cukr, směs česneku a octu. Neustále ochutnáváme a hlídáme si sladkost a kyselost. Pak vše promícháme a necháme odležet v lednici na cca hodinu (čím déle, tím lépe).
  5. Mezitím opražíme arašídy a ty pak následně rozdrtíme.
  6. Umyjeme, nakrájíme bylinky a okurku. V této fázi, máme vše připravené.
  7. Servírování: namixujeme všechny ingredience dohromady a navrch ozdobíme koriandrem. Pro lepší chuť, lze do Nộm xu hào přidat sušené hovězí maso (ve vietnamštině – thịt bò khô).