Vietnamské bylinky
Fun Facts o jídle

Fun Facts o jídle

  • Autor: Long Tran
Ukázat

Vietnamská gastronomie

Vietnamská kuchyně (vietnamsky Ẩm thực Việt Nam) je důležitou částí vietnamské kultury. Jídlo představuje pro Vietnamce možnost strávit čas společně s rodinou a je hlavním prvkem oslav a svátků.
Vietnamská kuchyně se řídí filozofií pěti elementů (ngũ hành) v pěti základních chutích: ostrá (železo), kyselá (dřevo), hořká (oheň), slaná (voda) a sladká (země). Každé vietnamské jídlo má svoji vlastní chuť, která odráží jeden nebo více z těchto elementů.

Vietnamské bylinky

Vietnamská kuchyně je známá tím, že často používá čerstvé bylinky. Každá větší vesnice a každé město má tržnici s čerstvou zeleninou a bylinkami, protože jen tam (nepočítáme vlastní zahradu) najdete tak bohatou nabídku vůní a barev na jednom místě.

Fun Facts o jídle

Zajímavá a zábavné čtení ohledně jídla.
Jak se vyrábí a z čeho se skládají ingredience, které používá vietnamská kuchyně?
Budete překvapeni


Exkurze do Malého Vietnamu v Praze!

Zažij magickou atmosféru Dálného východu.

Pojďte s námi okusit naprosto odlišný svět. Poznejte tajuplná zákoutí pražské tržnice Sapa, často označované za malý Vietnam a setkejte se s místními Vietnamci, kteří si zde zachovávají kus své rodné země.

Vem mě na tržnici!