- Příprava: 30minut
- Vaření: 5minut
Dưa Góp
Křupavý, sladkokyselý pokrm do zálivek.
Ingredience
- Kedlubna - 1 ks
- Mrkev - 2 ks
- Cukr - 30 g
- Jablečný ocet - 25 ml
- Česnek - 1 stroužek
- Chilli paprička - 1 ks
- Sůl - 40 g
Návod na přípravu
- Kedlubnu oloupeme, mrkev očistíme a následně obě zeleniny omyjeme.
- Kedlubnu nakrájíme na hranoly a z nich tenké čtvercové plátečky.
- Vyřežeme po obvodu mrkve takové trojúhelníky a poté kolmo na mrkev nakrájíme tenké plátečky (kytičky)
- Plátky kedlubny a mrkve smícháme dohromady a posypeme solí. Zeleninu pomačkáme, tak se zbavíme pachutě z kedlubny. Následně se zbavíme soli opláchnutí vodou.
- Do zeleniny přidáme cukr, ocet, česnek a nakrájené chili. Směs pořádně zamícháme a dáme do lednice odležet.
- Po 2 hodinách zeleninu vytáhneme z lednice a ochutnáme. Podle potřeby přidáme cukr nebo ocet. Dưa góp pak chutná nejlíp, když ji necháte v lednici přes noc 🙂
Dưa góp neboli nakládaná zelenina je doplněk do vietnamské zálivky. Přidáváme ji k Bún Chả, Bún Bò Nam Bộ, do zálivky k rolkám atd…. dá se jíst i k grilovaným pokrmům 🙂
Facebookové komentáře
Přidat mezi oblíbené