Postupy
0/0 postupů- Kedlubnu oloupeme, mrkev očistíme a následně obě zeleniny omyjeme.
- Kedlubnu nakrájíme na hranoly a z nich tenké čtvercové plátečky.
- Vyřežeme po obvodu mrkve takové trojúhelníky a poté kolmo na mrkev nakrájíme tenké plátečky (kytičky)
- Plátky kedlubny a mrkve smícháme dohromady a posypeme solí. Zeleninu pomačkáme, tak se zbavíme pachutě z kedlubny. Následně se zbavíme soli opláchnutí vodou.
- Do zeleniny přidáme cukr, ocet, česnek a nakrájené chili. Směs pořádně zamícháme a dáme do lednice odležet.
- Po 2 hodinách zeleninu vytáhneme z lednice a ochutnáme. Podle potřeby přidáme cukr nebo ocet. Dưa góp pak chutná nejlíp, když ji necháte v lednici přes noc 🙂
Připojte se k diskuzi