Postupy

0/0 postupů
  1. Kedlubnu oloupeme, mrkev očistíme a následně obě zeleniny omyjeme.
  2. Kedlubnu nakrájíme na hranoly a z nich tenké čtvercové plátečky.
  3. Vyřežeme po obvodu mrkve takové trojúhelníky a poté kolmo na mrkev nakrájíme tenké plátečky (kytičky)
  4. Plátky kedlubny a mrkve smícháme dohromady a posypeme solí. Zeleninu pomačkáme, tak se zbavíme pachutě z kedlubny. Následně se zbavíme soli opláchnutí vodou.
  5. Do zeleniny přidáme cukr, ocet, česnek a nakrájené chili. Směs pořádně zamícháme a dáme do lednice odležet.
  6. Po 2 hodinách zeleninu vytáhneme z lednice a ochutnáme. Podle potřeby přidáme cukr nebo ocet. Dưa góp pak chutná nejlíp, když ji necháte v lednici přes noc 🙂