Načítání příspěvků...

Sezamové koule – Bánh rán

Příprava rice cake: Na přípravu obalu je potřeba horká voda (těch 150 ml). Do vody přidejme cukr a mícháme. Poté nasypeme bramborovou kaši. Až se vše rozpustí, doplním...

Korejské tteok-bokki alias spicy rice cakes

Příprava rice cake: Rýžovou mouku a lepkavou mouku smícháme vždy v poměru 2:1. Přidáme špetku soli. Smícháme je dohromady. Přidáme 3 panáky vroucí vody. Těsto by ne...

Vietnamská pizza – Bánh tráng nướng

Fialová cibule a jarní cibulky očistíme, nakrájíme nadrobno. Restujeme cibuli s krevetami na pánvi s olejem dozlatova, pak to dáme bokem do misky. Párky nakrájíme a suš...

Syčící placka – Bánh xèo

Bánh xeo
Smícháme rýžovou mouku, vodu, kokosové mléko, 1/2 kávové lžičky soli, pivo, 2 lžíce oleje, kurkumovou mouku a jarní cibulku dohromady. Necháme směs 30 minut odležet. Me...

Smažené taštičky plněné masem – Bánh gối

Banh goi - polštářové koláčky
Těsto lehce připravíme tak, že smícháme mouku s vodou. Vodu přidáváme pomalu, výsledné těsto dobře propracujeme. Po zpracování necháme těsto odležet 20 minut. Jidášovo u...

Kozí maso s limetkou – Thit dê tái chanh

Maso umyjeme a vyčistíme Do hrnce nalijeme zhruba 150 ml vody a do hrnce následně vložíme zázvor, citronovou trávu, maso a osolíme. Necháme maso dusit v hrnci zhruba 30 mi...