Víc než jen vietnamská kuchařka

Thuy Nguyen, Long Tran

Zajímavosti ze světa vietnamské kuchyně, představení tradičních vietnamských surovin a tipy na jejich nakupování, doporučení na vietnamské podniky v České republice, tipy na gastro výlety ve Vietnamu, ale hlavně obrovská nálož receptů na to nejlepší, co vietnamská gastronomie může nabídnout.

Uvařte si vietnamské speciality přímo u vás doma. Autoři, kteří vás povedou krok za krokem, jsou z těch nejpovolanějších – jedná se totiž o představitele druhé generace Vietnamců žijících v Česku. Podělí se s vámi o tipy a triky svých babiček, objasní vám původ jednotlivých jídel a jejich symbolický význam a upozorní vás na všechna možná úskalí přípravy oblíbených pokrmů. Ohromte své přátele a jejich chuťové buňky a připravte neopakovatelnou vietnamskou hostinu, na kterou budou všichni ještě dlouho vzpomínat.

JAK KNÍŽKA VZNIKLA?


Jednoho krásného dne jsme dostali mail a hele - je to mail od Albatros Media a.s., od paní Belejové! Napadlo ji, že bychom mohli vydávat knížku. Pro nás to byla skvělá zpráva a hned jsme souhlasili s první schůzkou.

Po schůzce jsme odešli v tak pozitivní náladě, že jsme hned večer u vodní dýmky napsali první koncept Víc než jen vietnamské kuchařky (viz. fotka na pravé straně) :-D Od té doby jsme začali pracovat na naší knížce - psali jsme, fotili jsme, měřili, následně degustovali. Korekturovala nám NAŠTĚSTÍ češtinářka z Albatrosu a na říjen 2017 nám vyšla knížka.

CO SE DOZVÍME V KNÍŽCE?


  • vysvětlíme, proč je dobré se pustit do vietnamské kuchyně
  • jak nakupovat a uchovat suroviny,
  • pak následuje 30 receptů, které jsme rozdělili do 3 částí Vietnamu - severní, střední a jižní,
  • každé jídlo má svůj příběh a důvod, proč jsou tak oblíbené,
  • určitě nechybí ani naše doporučení k doladění jídel na závěr,
  • napsali jsme vám i hrubý plán cesty do Vietnamu, včetně tipů a triků během pobytu,
  • aby vše bylo ťip ťop - u všech pokrmů máte v závorce vyslovování jídel a na závěr knížky máte i basic Vietnamštinu ;-)

 

VÍTE, ŽE...


vždy po 5 - ti receptech máme zajímavosti z oblasti vietnamské gastronomie?

Od vietnamské vaječné kávy až po odvážném balutu (kachním embryu).. :-)

 

DĚKUJEME!


Víme, že v knížce jsme hodně krát poděkovali všem. Ale když jednou vydáte nějakou knížku a cítíte ten skvělý úspěch, tak máte pořád ten pocit, že jste za všechno vděční. I my se tak neustále cítíme a doufáme, že jsme čtenáře něco zajímavého přinesli :-)