Načítání příspěvků...
Tom rang - orestované krevety

Orestované krevety – Tôm rang

Krevety omyjeme a poté trochu osolíme, necháme odležet na cca 10 min. Mezitím očistíme cibule, jarní cibulky a česnek. Potom je nakrájíme nadrobno. Do horké pánve s ole...
jak uvarit jasmínovou rýži

Jak uvařit rýži

Rýže byla vždycky důležitou součástí každé vietnamské i celkově v asijské kuchyni. V každé vietnamské rodině v ČR uvidíte rýžovar. V některé části Vietnamu jsou stále domorodé, kte...

Kozí maso s limetkou – Thit dê tái chanh

V překladu jde o kozí maso na medium-done s limetkou. Je to krkolomný překlad, ale jídlo je to boží. Kozí maso lze nahradit vepřovým. Maso se dusí v hrnci s citronovou trávou a se ...

Rýžové nudle – Bún

Kulaté a neprůhledné rýžové nudle. Slovo bún označuje nejen samotné nudle, ale i polévku, jejíž součástí jsou nudle bún. Ve Vietnamu patří k jedněm z nejoblíbenějších nudlí, z toho...

Nakládaná zelenina – Dưa Góp

Dưa góp neboli nakládaná zelenina je doplněk do vietnamské zálivky. Přidáváme ji k Bún Chả, Bún Bò Nam Bộ, do zálivky k rolkám a jiné. Dá se kombinovat i s grilovanými pokrmy :)...