Slyšeli jsme často, že někomu nechutná tofu, my se jen na ně vyděšeně díváme a ptáme se neustále „Proooč? Vždyť tofu je tak jemné a skoro bez chuti!“ No a zjistili jsme pár věcí, o které bychom rádi zmínili v tomto článku.

  1. Tofu v supermarketech jsou vždy tvrdší a mají jakousi prazvláštní chuť.

Většina Asiatů si v Česku téměř nikdy nenakupují tofu v supermarketech, kromě uzených tofu, ty jsou zrovna dobré pro restování se zeleninou, ale to už není moc asijské. Na asijských tržnicích určitě najdou rodinu nebo obchod, který dělá domácí tofu a tam si od nich kupujeme. Jsou vážně měkké a příjemný na jazyk. Většinou mají vystavené venku v boxu s vody.

Jestli jdete na nákup tofu do asijské tržnice, tak doporučujeme si vzít dostatečně velký box. Vietnamci ještě nejsou zas tak známí s eco-friendly věcmi. Normálně by vám dali tofu na plastovém tácku a do igeliťáku. Jelikož je tofu čerstvé a měkké, tak bez boxu se mohou cestou domů rozmačkat, a to přesně nechceme, že?

  1. Vždy vyměňte vodu.

Jestli kupujete čerstvé domácí tofu, tak to určitě dejte hned do vody, jakmile se vrátíte domu! Chcete to skladovat na co nejdelší dobu? Tak doporučujeme každý den vyměnit vodu. Tímhle způsobem vydrží až týden v lednici.

Chcete to skladovat ještě delší dobu? Tak tofu rozkrájejte na potřebné velikosti, položte na pečícím papírku, nechte to v mrazáku. Až je to zmrzlé, tak je vyndejte a můžete to dát do boxu a skladovat v mrazáku až 3 měsíce. Až to budete potřebovat, tak je vyndejte a nechte, aby voda v tofu roztála.

Tofu z mrazáku je někdy pro šéfkuchaře v restauracích lepší, protože poté jsou ještě jemnější a měkčí.

Máte ještě nějaké tipy ohledně tofu? Sdílejte o tom s námi! Moc nám to všem pomůže 😉