Kurz vaření vietnamské kuchyně – 31. 1. 2017
V tomto kurzu se společně naučíme:
- závitky Nem Rán a Nem Cuốn
- salát Nộm
- oblíbené Bún bò nam bộ.
Provedeme vás světem bylinek, které někteří z vás možná ještě ani nikdy neochutnali. Budeme si povídat o tom, jak probíhá stolování ve Vietnamu a na závěr – co si uvaříte, to si taky sníte.
Vaření trvá 3 hodiny. Pak si společně můžeme sednout na drink a povídat si o všech věcech týkajících se Vietnamu, které vás zajímají.
Počet účastníků je omezen. Maximálně 10 osob na jeden kurz.
Náš kurz vaření v událostech na facebooku
Máte zájem o kurz vaření, napište nám mail na info@zaseryze.cz .
Do předmětu napište kurz vaření 1.
Těšíme se 🙂
KDO VÁS BUDE PROVÁZET KURZY VIETNAMSKÉ KUCHYNĚ?
* Jmenuji se LONG TRAN , jsem Vietnamec a jsem spoluzakladatel Ô-Kén-Ka. Pod tímto názvem prezentujeme kvalitní vietnamskou kuchyni v takové podobě, v jaké jsme vyrůstali. Víc než polovinu života žiji v České republice, ale měl jsem štěstí, že v dětství jsem mohl prozkoumat gastro-kulturu ze severního Vietnamu. Když si řeknu, že jídlo v srdci Hanoje jsou skvělá, tak jídlo od mé matky jsou o dva stupně lepší. Postupem času, se o ní zajímám tím dál tím více a své poznatky bych se chtěl podílet i s Vámi. Prezentoval jsem svá jídla na různých festivalech a pokaždé mě potěšilo, když mi lidi sdělili, že měli možnost ochutnat mé jídlo. Snažím se, abych pokaždé přiblížil lidem odlišný pokrm, a zároveň, aby lidi nebyli pořád ve stereotypu.
*Jmenuji se THUY NGUYEN, ale říkejte mi Twí (líp se to vyslovuje ;D). Jsem Vietnamka a studentka VUT Brno. Kromě studia ráda prezentuju vietnamskou kulturu lidem ve svém okolí. Miluji jak asijská, tak i evropská jídla. S gastro-kulturou jsem se poprvé seznámila při práci v restauraci Pavillon, kde vaří známý šéfkuchař Jan Kaplan, který je mimo jiné též milovníkem vietnamské kuchyně. Mám zkušenosti s gastronomií, miluji Vietnam… Teď to jen zkombinovat a je to! Díky ZaseRýže mohu teď svoji zemi představit více lidem, kteří mají stejné zájmy! Už se na Vás těším!
Připojte se k diskuzi