Postupy

0/0 postupů
  1. Hovězí ocas a kosti nakrájíme na cca 5 cm dlouhé části a maso necháme v celku. Vše vložíme do osolené vody a necháme ho v ní 1 – 2 hodiny. Tak maso očistíme, a zároveň díky tomu bude křehčí.
  2. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme ½ lžíce soli a vložíme očištěné kosti, ocas a maso. Až voda začne bublat, tak posbírejme přebytečné bubliny/tuky na povrchu vody menším cedníkem.
  3.  Necháme 5–6 hodin vařit při střední stupnici ohně. Občas voda vypařuje, tak pak vždycky doplňte o 300 ml
  4. Maso vyndáme dříve – už po hodině, protože nechceme, aby příliš změklo. Nakrájíme na plátky.
  5. 1 hodinu před dokončením vývaru opečeme bílou cibuli a zázvor, společně se skořicí, badyánem a kardamomem (vše celé). Vše pak přidáme do vývaru. Po hodině dochutíme rybí omáčkou (1–2 lžíce).
  6. Vývar necháme na ohni ještě 15–30 min. Mezitím očistíme koriandr, nakrájíme fialovou cibuli, chilli a citron.
  7. Připravíme nudle phở (dle instrukce na obalu).
  8. Misky s nudlemi ozdobíme nakrájenými plátky hovězího masa. Navrch dáme bylinky a vše zalijeme vývarem.
  9. Phở se podává s citrónem, chilli, nakládanými bambusovými výhonky a nakládaným česnekem.

Naše doporučení:
Nezapomeňte z vývaru během vaření sbírat uvolněné nečistoty. Chceme, aby byl vývar čirý.

Při nejhorším případě přidejte do vývaru bílek, protože dobře absorbuje tučnost vývaru. Poté bílky vyndejte cedníkem. Tenhle způsob je dobrý pro jakýkoliv vývar.