Načítání příspěvků...

    Vietnamská překapávaná káva – Cà phê phin

    Do Phin filtru dáme 20 g kávy a lehce protřepeme, aby se káva srovnala ve filtru. Lehce stlačíme kávu dírkovanou mřížkou. Když stačíme moc silně, může se stát, že voda se ...

    Vietnamská hovězí polévka – Phở bò

    Hovězí ocas a kosti nakrájíme na cca 5 cm dlouhé části a maso necháme v celku. Vše vložíme do osolené vody a necháme ho v ní 1 - 2 hodiny. Tak maso očistíme, a zároveň díky t...

    Grilovaný karamelizovaný bůček – bún chả

    Maso nakrájíme na cca 5 cm tenké plátky. Do misky dáme nakrájené maso, sůl, pepř, nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli, třtinový cukr, rybí omáčku, nước hàng a k...

    Vietnamský špíz – Thịt xiên nướng

    Vepřové maso umyjeme Vepřové maso krájíme na tenké plátky a dáme do velké misky. Česnek, cibule, zázvor a citrónovou trávu očistíme, pak je rozsekáme. Teď začne mari...

    Sezamové koule – Bánh rán

    Příprava rice cake: Na přípravu obalu je potřeba horká voda (těch 150 ml). Do vody přidejme cukr a mícháme. Poté nasypeme bramborovou kaši. Až se vše rozpustí, doplním...

    Korejské tteok-bokki alias spicy rice cakes

    Příprava rice cake: Rýžovou mouku a lepkavou mouku smícháme vždy v poměru 2:1. Přidáme špetku soli. Smícháme je dohromady. Přidáme 3 panáky vroucí vody. Těsto by ne...

    Karamelizování cukru – Nước hàng

    Karamelizování cukru - nuoc hang
    Do hrnce přidáme cukr, ocet a 2 lžíce vody, aby se cukr později příliš nelepil na okraji hrnce. Mícháme je dohromady, pak zapneme oheň na vysokém stupni. Tím vedeme cuk...

    Orestované krevety – Tôm rang

    Tom rang - orestované krevety
    Krevety omyjeme a poté trochu osolíme, necháme odležet na cca 10 min. Mezitím očistíme cibule, jarní cibulky a česnek. Potom je nakrájíme nadrobno. Do horké pánve s ole...