Postupy
0/0 postupů- Oloupeme česnek a rozmačkáme do malé misky, kam pak nalijeme ocet a necháme odležet.
- Kedlubny a mrkve oloupeme a pak nastrouháme. Následně osolíme a pořádně promačkáme. Zbavíme se tak pachutě z kedlubny.
- Promačkanou zeleninu pak umyjeme vodou a tím se zbavíme soli. Znova promačkáme a zbavíme se přebytečné vody.
- Následně přidáme cukr, směs česneku a octu. Neustále ochutnáváme a hlídáme si sladkost a kyselost. Pak vše promícháme a necháme odležet v lednici na cca hodinu (čím déle, tím lépe).
- Mezitím opražíme arašídy a ty pak následně rozdrtíme.
- Umyjeme, nakrájíme bylinky a okurku. V této fázi, máme vše připravené.
- Servírování: namixujeme všechny ingredience dohromady a navrch ozdobíme koriandrem. Pro lepší chuť, lze do Nộm xu hào přidat sušené hovězí maso (ve vietnamštině – thịt bò khô).
Připojte se k diskuzi