Postupy

0/0 postupů
  1. Uděláme si čistý kuřecí vývar z kosti a přidáme do hrnce kuřecí maso.
  2. Houby Shitake a sušené krevety namočíme do vlažné vody na cca 20 min.
  3. Mezitím si připravíme nudle Bún.
  4. Po 2 hodin vaření vývaru vytáhneme kuřecí kosti a kuřecí maso. Přidáme do hrnce krevety, houby Shitake, rybí omáčku, cukr. Vývar by měl být silný a čistý.
  5. Rozklepeme si do misky vejce, přidáme sůl a pepř, kápneme na pánev trochu oleje a smažíme z obou stran po tenkých vrstvách jako palačinka. Plátky vejcí smotáme a nakrájíme na tenké vlásečky.
  6. Na tenké vlásečky též nakrájíme Chả giò (výrobek z mletého masa balené v listu dong a uvařené na páře).
  7. Až se kuřecí maso vychladne nakrájíme též na malé kousky.
  8. Vietnamské bylinky Rau răm a koriandr nasekáme na drobno. Paličku jarní cibulky rozčtvrtíme.
  9. Servírování:
    Do misky vložíme nudle. Na vrch do každého rohu misky postupně dáváme po hrstce ingredience: vejce, Chả giò, krevety a houby Shitake z vývaru, kuřecí maso, nakládaná ředkev na vietnamský způsob. Doprostřed dáme nasekané bylinky, jarní cibulku a půl lžičky krevetové pasty (mắm tôm). Nakonec zalijeme vývarem