Postupy
0/0 postupů- Uděláme si čistý kuřecí vývar z kosti a přidáme do hrnce kuřecí maso.
- Houby Shitake a sušené krevety namočíme do vlažné vody na cca 20 min.
- Mezitím si připravíme nudle Bún.
- Po 2 hodin vaření vývaru vytáhneme kuřecí kosti a kuřecí maso. Přidáme do hrnce krevety, houby Shitake, rybí omáčku, cukr. Vývar by měl být silný a čistý.
- Rozklepeme si do misky vejce, přidáme sůl a pepř, kápneme na pánev trochu oleje a smažíme z obou stran po tenkých vrstvách jako palačinka. Plátky vejcí smotáme a nakrájíme na tenké vlásečky.
- Na tenké vlásečky též nakrájíme Chả giò (výrobek z mletého masa balené v listu dong a uvařené na páře).
- Až se kuřecí maso vychladne nakrájíme též na malé kousky.
- Servírování:
Do misky vložíme nudle. Na vrch do každého rohu misky postupně dáváme po hrstce ingredience: vejce, Chả giò, krevety a houby Shitake z vývaru, kuřecí maso, nakládaná ředkev na vietnamský způsob. Doprostřed dáme nasekané bylinky, jarní cibulku a půl lžičky krevetové pasty (mắm tôm). Nakonec zalijeme vývarem
Připojte se k diskuzi