Postupy
0/0 postupů- Jestli máte čerstvá lotosová semena, odstraňte z nich jádro, protože je hodně hořké. Pokud máte semena sušená, dejte je na 2 hodiny do vody.
- Semena vložíme do hrnce s vodou a vaříme na menším ohni, dokud nezměknou.
- Longany oloupeme a vypeckujeme.
- Jakmile semena změknou, přidáme cukr a vaříme ještě cca 10 min, aby se cukr rozpustil.
- Semena vyndáme a nacpeme je do longanů – tam kde byly předtím pecky.
- Longany s lotosovými semeny dáme zpátky do vody, ve které jsme vařili semena.
- Vodu přivedeme k varu.
- Semena i longany na chvilku vyndáme, aby se zchladily. Voda mezitím také vychladne. Kdybyste je nechali v horké vodě moc dlouho, může chè nabrat kyselou chuť.
- Po vychladnutí je do vody vrátíme a tekutinu s kousky ovoce rozlijeme do misek. Dáme do ledničky.
Připojte se k diskuzi