Postupy

0/0 postupů
  1. Jestli máte čerstvá lotosová semena, odstraňte z nich jádro, protože je hodně hořké. Pokud máte semena sušená, dejte je na 2 hodiny do vody.
  2. Semena vložíme do hrnce s vodou a vaříme na menším ohni, dokud nezměknou.
  3. Longany oloupeme a vypeckujeme.
  4. Jakmile semena změknou, přidáme cukr a vaříme ještě cca 10 min, aby se cukr rozpustil.
  5. Semena vyndáme a nacpeme je do longanů – tam kde byly předtím pecky.
  6. Longany s lotosovými semeny dáme zpátky do vody, ve které jsme vařili semena.
  7. Vodu přivedeme k varu.
  8. Semena i longany na chvilku vyndáme, aby se zchladily. Voda mezitím také vychladne. Kdybyste je nechali v horké vodě moc dlouho, může chè nabrat kyselou chuť.
  9. Po vychladnutí je do vody vrátíme a tekutinu s kousky ovoce rozlijeme do misek. Dáme do ledničky.