Příprava rice cake:
Postupy
0/0 postupů- Rýžovou mouku a lepkavou mouku smícháme vždy v poměru 2:1.
- Přidáme špetku soli.
- Smícháme je dohromady.
- Přidáme 3 panáky vroucí vody. Těsto by nemělo být příliš tekuté a lepivé.
- Těsto dáme do misky, zakryjeme fólií, ALE necháme tam menší mezeru, aby nevznikla pára.
- Dáme poté do mikrovlnné trouby na 2 minuty.
- Těsto poté pořádně zpracujeme se sezamovým olejem, aby byly hladké. A vytvarujeme je na krátké válce.
- Rice cake lze servírovat hned.
Těsto by mělo být žvýkačkové a trochu lepí v puse.
Tteok-bokki:
Postupy
0/0 postupů- Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na nudličky.
- Do vroucí vody vložíme sušené ančovičky, které lze zakoupit v jakékoliv korejské potravině.
- Poté vložíme rice cake, korejskou chilli pastu a na závěr jarní cibulky.
- Pokrm je hotový, jakmile začne být vývar hustší.
Naše doporučení:
Velice doporučujeme rice cake předtím lehce osmažit na pánvi, pak nabude křupavější chuť. Kromě rice cake můžete přidat i vepřové karbanátky.
Pálivost necháme čistě na vás, jedna lžíce je zde pro nás ideální.
Připojte se k diskuzi