Příprava rice cake:

Postupy

0/0 postupů
  1. Rýžovou mouku a lepkavou mouku smícháme vždy v poměru 2:1.
  2. Přidáme špetku soli.
  3. Smícháme je dohromady.
  4. Přidáme 3 panáky vroucí vody. Těsto by nemělo být příliš tekuté a lepivé.
  5. Těsto dáme do misky, zakryjeme fólií, ALE necháme tam menší mezeru, aby nevznikla pára.
  6. Dáme poté do mikrovlnné trouby na 2 minuty.
  7. Těsto poté pořádně zpracujeme se sezamovým olejem, aby byly hladké. A vytvarujeme je na krátké válce.
  8. Rice cake lze servírovat hned.

Těsto by mělo být žvýkačkové a trochu lepí v puse.

Tteok-bokki:

Postupy

0/0 postupů
  1. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na nudličky.
  2. Do vroucí vody vložíme sušené ančovičky, které lze zakoupit v jakékoliv korejské potravině.
  3. Poté vložíme rice cake, korejskou chilli pastu a na závěr jarní cibulky.
  4. Pokrm je hotový, jakmile začne být vývar hustší.

Naše doporučení:
Velice doporučujeme rice cake předtím lehce osmažit na pánvi, pak nabude křupavější chuť. Kromě rice cake můžete přidat i vepřové karbanátky.

Pálivost necháme čistě na vás, jedna lžíce je zde pro nás ideální.