Postupy

0/0 postupů
  1. Do hrnce přidáme cukr, ocet a 2 lžíce vody, aby se cukr později příliš nelepil na okraji hrnce.
  2. Mícháme je dohromady, pak zapneme oheň na vysokém stupni.
  3. Tím vedeme cukr „k varu“. Začne dělat bublinky a hnědne. Mezitím neustále mícháme, aby se nelepila ke spodku hrnce.
  4. Až bude mít tmavou čokoládovou barvu, rychle zmírníme oheň.
  5. Přidáme rychle, ale opatrně, 3 lžíce vody, trochu promícháme.
  6. Poté přidáme zbytek vody. Pozor, snažíme se, aby byla omáčka konzistentní, takže nepřidávat příliš moc vody. A znovu mícháme a vypneme oheň.
  7. Omáčka se zchladí a můžete to dát do skleněné dózy.