Příprava rice cake:
Postupy
0/0 postupů- Na přípravu obalu je potřeba horká voda (těch 150 ml). Do vody přidejme cukr a mícháme.
- Poté nasypeme bramborovou kaši.
- Až se vše rozpustí, doplníme zbytek – obě rýžové mouky, kypřící prášek a trochu oleje.
- Hotové těsto necháme 1–2 hodiny nakynout.
- Mezitím připravíme náplně.
- Jsou 2 varianty, jak uvařit mungo fazole:
- Rýžovarem, kde postup je stejné jako u vaření rýží.
- Dušením. Je tu větší jistota, že se z náplně nestane kaše a je tu libovolné množství vody.
- Mungo fazole změknou, proto je teď vhodná chvíle to rozmixovat.
- Fazole ještě orestujeme na pánvi s trochou olejem. Přidáme cukr a nastrouhané kokosy.
- Restujeme, dokud nevznikne hladké těsto.
- Z náplní uděláme několik menších koulí.
- Těsto na obalení by měl být měkký, nelepivý a lehce nakynutý, nesmí být suchý.
- Menší koule z náplní obalíme nakynutým těstíčkem. Dávejme pozor při obalování! Nesmí být mezi náplní a obalem mezera. Jinak koule praskne během smažení.
- Hotové koule ještě obalíme sezamem tak, že je tam „nalepíme“.
- Pánev/rendlík/fritéza by měl obsahovat hodně oleje, aby sezamové koule mohly lehce plavat. Až bude olej připraven, postupně do něj vložíme sezamové koule.
- POZOR! Neustále míchejte! Jestli budou delší dobu ve styku se vzduchem, je dost pravděpodobné, že začnou praskat a vy se můžete u toho zranit!
- Jakmile začnou plavat na hladinu a mají zlatavou barvu, odkládáme sezamové koule na papírovou utěrku.
- Sezamové koule lze podávat horké i studené.
Naše doporučení:
Až bude olej horký, vypněte oheň a vložte do oleje ty sezamové kuličky. Až začnou plavat nahoru, zapněte znovu oheň, tentokrát při střední teplotě. Tímhle způsobem dáváme těstu prostor kynout.
Připojte se k diskuzi