Postupy

0/0 postupů
  1. Smícháme rýžovou mouku, vodu, kokosové mléko, 1/2 kávové lžičky soli, pivo, 2 lžíce oleje, kurkumovou mouku a jarní cibulku dohromady.
  2. Necháme směs 30 minut odležet.
  3. Mezitím orestujeme postupně na pánvi s olejí – cibule – krevety – hovězí maso – mungo klíčky půjdou na konci a dochucujeme 1 kávovou lžičkou rybí omáčky, špetkou solí. Stačí orestovat do té doby, než budou mungo klíčky trochu měkké.
  4. Vezmeme směs vždy po 1 žufanu, aby byla placka tenká, a nalijeme do horké pánve s olejem. (Podobně jako kdybychom dělali omeletu)
  5. Do jedné půlky placky přidáme též 1 žufan orestované směsi a necháme to tak smažit na cca minutu.
  6. Druhou půlku, na kterém není orestovaná směs, ohneme. Pak hurá do talíře!
  7. Bánh xèo se podává s vietnamskými bylinkami, jako je koriandr nebo klasnatka, a sladkokyselou zálivkou.