Postupy
0/0 postupů- Napřed si připravíme rybí vývar z hlavy ryby. Nechte na mírném ohni vařit klidně 2-4 hodiny. Poté přecedíme a máme základ rybího vývaru.
- Kapří maso nakrájíte na 5 mm tenké plátky, které pak osolíte a přidáte trošku mleté kurkumy. (Maso pak po smažení získá báječnou chuť a zlatavou barvu)
- Nakrájené kapří maso naskládáme těsně vedle sebe na pánev a smažíme na mírném ohni z obou stran dozlatova. Maso se po usmažení spojí a vznikne plato rybího masa.
- Rajce nakrájíme na osminy, ananas zase na trojúhelníky. Jarní cibulku a kopr nakrájíme na drobno. Rau cần (Halucha jávská) nakrájíme na 4-5 cm dlouhé kousky.
- Do kastrolu přidáme olej a orestujeme půlku hromádky nakrájené jarní cibulky. Následně přidáme rajče, za stálého míchání dolijeme rybí vývar.
- Do základu přidáme kousky ananasu, pár kousnu sušené Tai Chua (Garcinie kambodžská). Když neseženete Tai Chua, lze ji lehce nahradit Tamarindem. Tyhle ingredience dodává vývaru vietnamskou kyselou chuť jídla. Následně osolíme a přidáme rybí omáčku. Vývar necháme probublávat zhruba 10 minut.
- 2 minuty před koncem přidejte do vývaru Rau cần (Halucha jávská). Až vypnete sporák, rau cần vytáhněte z vývaru.
- Servírování:
Do misky dáme do spodu rýžové nudle Bún. Navrch přidáme plátky rybího masa, pak rau cần, směr jarní cibulky smíchané s koprem a restovanou cibulku. Misku zalijeme rybím vývarem a podáváme s miskou salátu s asijskými bylinkami.
Připojte se k diskuzi