Pomáhá proti nespavosti
Veškeré pokrmy z lotosových semen vyživuje naše tělo a dodává nám klidný mysl. Když uvidíte u lotosových semen zelené skvrny, tak je nevyho...
Proč vietnamská kuchyně nám tak chutná? Důvodem je pradávné učení pěti elementů, u které lze uplatnit i do vietnamského horoskopu.
Učení pěti elementů pochází z Číny a je jed...
Víte, že v Hanoi můžete ochutnat kafe s vejci po ránu?
Vietnamsky se tomu říká cà phê trứng. Skládá se ze žloutku rozmixované s cukrem a salkem (kondezovaným mlékem), pa...
Tahle zelenina se více objevuje v jižanských pokrmech, kde je hodně populární. Jedná se o jednu z nejhořčích zelenin vůbec, ale kvůli obsahu vítáním a minerálních látek, lid...
Je to popínavá rostlina a pěstuje se pro její válcovité plody. V době, kdy byly všude nedostatek zboží, Vietnamci používali vysušené dužiny, tvořené síťovinou cévních svazků...
Listy Bazely jsou celokrajné, srdcovitého tvaru, mají světle zelenou barvu a pěstují se jako listová zelenina. Obsahují vitamín A, vitamín B, vápník a železo, jsou dobrým zd...
Čajota nená původ z Asie, ale z jižní Ameriky. Vietnamský název Su Su pochází z francouzské výslovnosti "chouchou" a nějakým zázračným způsobem se to dostalo do všedního jíd...
Je to neuvěřitelné, ale i ve vietnamské kuchyni je něco z dýně. Jejich stonky jsou vynikají, když je orestujete s česnekem. Ale pozor, ze stonku dýně se napřed musí odstrani...
Vietnamská gastronomie používá rau ngót na polévky Canh, protože v sobě nese skladkou chuť. Stačí trochu mletého vepřového masa a máte hned výbornou polévku k rýži Canh rau ...
Ve Vietnamu velice známá zelenina, kterou dochutí mnoha jídel. Má sladkou, svěží chuť a obsahuje velké množství vlákniny. Bez rau Cần by nebyla 100% bun Cá, nebo jako zeleni...